Vinterkurser

Kvindelig Sejlklub har nogle særlige krav om kurser for at få klubbens førerbevis. Dem udbyder skoleudvalget i løbet af vintersæsonen.

Tilmelding til KvS vinterkurser foregår via hjemmesiden, så hold øje med kalenderen og se aktuelle kurser under Aktiviteter.

Obligatoriske Kurser i Kvindelig Sejlklub regi:

Tovværkskursus

Du bliver undervist i gængse knob og stik, der anvendes ombord på en båd og til fortøjning. Hvornår bruger man fx. et pælestik og hvornår et dobbelt halvstik?
Du lærer ligeledes at takle og splejse.

Kurset afholdes over 4 torsdage aftener i februar i samarbejde med vores naboklub SKK.

Førstehjælpskursus for sejlere

Her lærer du enkle forholdsregler og systematisk førstehjælp, som man kan yde, hvis uheldet er ude. Førstehjælp til søs, er på nogle områder anderledes end førstehjælp på land.
• Hjerte/lungeredning
• Hjertemassage
• Alarmering
• Førstehjælp ved drukneulykker
• Underafkøling, brud -og ledskader, blødning og forbinding.

Kurset varer 6-8 timer. Der udstedes et kursusbevis til hver deltager.

Brandbekæmpelseskursus

Du lærer om bekæmpelse af brand i mindre fartøjer. Kurset består af både teori og øvelser. Det er en god idé med praktisk påklædning, der kan tåle at blive beskidt.

Kurset afholdes i oktober.

Motorkursus

Intro til forbrændingsmotorens virkemåde og principielle opbygning. Vi har dieselmotorer i Amfitrite og Pi og du får på dette kursus et godt indblik i, hvordan en dieselmotor fungerer. Du bliver også introduceret til påhængsmotoren på spækhuggerne.

Kurset afholdes i september måned i forbindelse med en sejlaften.

Teoretisk Navigation

På kurset lærer du at navigere og lærer om færdselsregler på vandet. Du lærer bl.a.
• At aflæse et søkort
• Om strøm og afdrift
• Om misvisning og deviation
• Vigeregler og signaler
KvS tilbyder for øjeblikket ikke undervisning i Teoretisk Navigation. Vi henviser til de af vores naboklubber i Svanemøllekredsen, som udbyder navigationskursus, fx Sejlklubben København (SKK) og Kjøbenhavns Amatør Sejlklub (KAS). Desuden har flere aftenskoler udmærkede navigationskurser.

Den teoretiske navigationsundervisning foregår fra november til marts og afsluttes med en mundtlig og skriftlig prøve.

Øvrige kurser

Disse kurser er ikke obligatoriske for at få førerbevis.

VHF-kursus udbydes bl.a. af KAS i oktober/november måned, men kan også tages på aftenskoler etc. i løbet af året.

Yachtskipper 3 og 1 udbydes i andre klubber i Svanemøllekredsen samt af private sejlerskoler i typisk oktober, november og december måned med eksamen i januar.

Læs mere under Efteruddannelse